-
جمعه ۲۷ سرطان ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۸نوید سرابی«با اندک تامل و تحلیل ذهنی به این نتیجه میرسیم که جز ملاحظه حضرت جیب و شریک شدن در گوشه قدرت، هیچ عاملی مثبتی در این زمینه، سبب این ملاقزنی (که بهگونهای انتحار سیاسی است)، نبوده است. آقای ناجی با تعدادی به نام «پیشاهنگان» هرچه توانست بهزاد را تخریب کرد و تهمتها، توهینها و... به او روا داشتند و امروز ناجی با ارگ استبداد و جنایت کنار آمده و همین بهاصطلاح «پیشاهنگان» این مقام را به او تبریک گفته و از معامله او حمایت کردهاند!؟ حالا کمکم روشن میگردد که بهزاد و یاران همسویش برای حفظ آرمان جنبش روشنایی و وجه المعامله قرار نگرفتن خونهای پاک یاران شهیدشان چه قدر رنجدیده و خوندل خوردهاند.!»
-
یکشنبه ۱۲ عقرب ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۱علی غزنوی«دایفولادی حدودا یکسالی میشود که در فیسبوک مینویسد. در این نبشتهها علاوه بر اینکه از آن توانایی و خلاقیت فکری دهه هفتاد خبری نیست، اما از نظر جهتگیری اجتماعی، (با اینکه داد از عدالتورزی زده و میزند) نیز در هیچ دادخواهی (بهجز دادخواهی آزادی علیپور) عدالتخواهانه حضور فیزیکی و یا فکری نداشته است!. او نهتنها خیزشها و دادخواهی عدالتخواهانه مردم را همراهی و حمایت فکری، قلمی و... نکرده بل تا هنوز همواره نق زده و تخریب نموده است.»
-
شنبه ۱ ثور ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۱طرح نو«اگر گوینده شبهه غرض بدی هم داشته باشد، باز شبهه مقدس است چراکه سبب پیشرفت علمی میشود؛ بنابراین باید سخنان عالمان غربی را شنید و برای آن پاسخی منطقی ارایه کرد. شما سفیران حوزههای علمیه هستید هنر و رشد شما در این است که شبهات شخصیتهایی همچون هگل را فهمیده و آن را عالمانه نقد کنید؛ اگر نتوانستید به آن پاسخ دهید، آن را شنیده و با عالمان حوزوی در میان بگذارید تا پاسخ مناسب دریافت کرده و آن را منتقل کنید تا سفیر شوید. باید با این روشها دانشمندان غربی را شیفته اسلام کنیم و اگر شخصی در مقابل چند شبهه رنجور و ناراحت شود، نمیتواند سفیر مناسبی برای حوزه باشد».
-
دوشنبه ۴ جدی ۱۳۹۶ - ۰:۱۴عبدالخالق فصیحی«اساس سیاست در افغانستان، غلبه قومیت است نه اداره اسلامی و یا علمی کشور. قومیت برای تحقق اهداف قومی خود، سیاست را با دو رویهی فریبندگی و قساوت به تکنیک کشتار بدل کرده است. اساسیترین کاربرد این تکنیک، تحمیل هزینهها و خسارتهای سنگین مادی و نیروی انسانی نسبت به اقوام غیر حاکم است تا غلبه قومی بدون اضطراب محقق گردد. اما موضع ما در برابر این تکنیک چیست؟ که دو طیفی از رفتارها را رقم زده است. عدهای سیاست فعلی را با تمام بیرحمی و قساوت آن خوشآمد گفته و منافعشان را در سایهی غلبه تکنیک کشتار تعریف و دستیافتنیتر دانستهاند.»
-
شنبه ۲۵ قوس ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۵امین استوار«اگر زبان مردم افغانستان رشد میکرد و گفتوگوی انسانی رایج میگشت اوضاع سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به شکل امروزش نبود. زبان مردم افغانستان در حدی است که فقط به احتیاجات روزمره مردم پاسخ میگوید و ظرفیتی بالاتر از آن ندارد. در سطح تحصیلکردههای آکادمی و مدعیان روشنفکری و خودباوران اندیشمندی هم که نظر بیندازیم همین فاجعه عقبماندگی زبان را شاهد و ناظریم. در گفتوگوی چهره به چهره با دو کلمه ردوبدل شدن در موضوعات علمی، سیاسی و... جنگ و نزاع و فحش و دشنام قهر و کین فضا را انباشته کرده و درختهای دوستی را کنده و نهالهای دشمنی را کاشته و مناسبات انسانی را مکدر و تیرهوتار میگرداند.»
-
شنبه ۱۸ قوس ۱۳۹۶ - ۰:۵۶علی غزنوی«جنبش روشنایی و تمام عدالتخواهان کشور باید متوجه باشند که مطالبه حق و عدالت از اشرف غنی تقلبکار و تیم فاشیست وی و انتظار برآورده شدن خواستها و مطالبات آنان انتظاری است باطل که جز هدر دادن انرژی و توان خود چیزی عایدشان نمیگردد. جنبشهای اجتماعیای که در زمان حاکمیت اشرف غنی شکل گرفته تا هنوز هزینههای بسیار زیادی را پرداختهاند اما به کوچکترین خواست خود نرسیدهاند. این، حکایت از کدام واقعیت میکند؟! حکایت از این واقعیت میکند که اشرف غنی تا هنوز با ذهنیت کوچیگری با دنیای مدرن و متحول معامله میکند.»
-
شنبه ۶ عقرب ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۷علی نوروزی«انتقاد و اعتراض در جامعه، هم نقش درمانی ترمیمی و هم نقش و تاثیر جراحی پیوندی دارد. همانطوری که حیات، بقا، رشد و تکامل یک فرد انسانی در گرو تنبیه و پاداشی است که از سوی جامعه دریافت میکند. حیات، بقا، رشد و تکامل جامعه هم در گرو تنبیه و پاداشی است که باید داده و اعمال گردد. اگر جامعهی سراسر تنبیه باشد و از پاداش خبری نباشد آن جامعه دوام نمیآورد و اگر سراسر پاداش باشد و از تنبیه خبری نباشد بازهم جامعهای وجود نخواهد داشت. جامعهای اگر نتواند انسان خاطی، خاین، معاملهگر و ناهنجار را تنبیه نماید قطعا امید به ادامه حیات آن جامعه وجود نخواهد داشت و آن جامعه به زودترین فرصت محو و نابود خواهد شد.»
-
شنبه ۲۱ اسد ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۵علی غزنوی«سلسلهجنبان سادات مدتهاست كه به مبارزه پیگیر و بیامان هویت قومی هزارهها کمربستهاند گاهی تحت عنوان مذهب به انكار هویت قومی پرداخته و دشمنی میورزند و گاهی به بهانه اینكه رهبری مردم هزاره در فلان حادثه و در فلان جنگ اشتباه كرده و باید محاكمه و ترد گردد گاهی یخن روشنفكران این مردم را گرفته انگهای بیدینی و فساد اخلاقی میزنند. این انگها و فرافكنیها همه ناشی از یك انگیزه ناپاك و دشمنانه است كه تلاش دارند كه كار ناتمام عبدالرحمن را به اتمام رسانند.»
-
شنبه ۳۰ ثور ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۳امین استوار«حال در سطح کلان اجتماعی- سیاسی آدمهای مثل محقق که بهزحمت یک متن ساده را میتواند بخواند چون نماد قبیله گردیده است باید حمایت و اطاعت شود و رهبر خردمندی که خردمندیاش فقط در معاملهگری به نفع حضرت جیب و سود شخصی است باید اعضای قبیله از او پیروی کورکورانه و بیچون چرا بکنند و هیچ پرسشی را نباید طرح بکنند. اگر روزی توتا را خط قرمز اعلان کرد و روزی دیگر خط سبز، بازهم باید تایید و از آن حمایت کرد چونکه از بزرگان قبیله است و هوش کنید که انتقاد نکنید و آنها را به چالش نکشید که خودزنی میگردد و به نفع مصلحت جمعی و سرنوشت هزارگی نیست.!!؟ »
-
پنج شنبه ۲۱ ثور ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۰وحید یکتا«از زمانی که پای محقق به ارگ بازشده تاکنون بیشترین سفر را چه در داخل و چه در خارج از کشور مانند ایران داشته است. لذا در بیشترین جلسات مهم و سرنوشتسازی که در ارگ دایر شده وی غایب بوده و حضور نداشته است. او بهجای اینکه با طرحها و برنامه مفید و تاثیرگذاری روی تصمیمات دولت؛ خدمات به مردم خود ارایه دهد و از این طریق محبوبیت کسب نماید به دورهگردی مبادرت کرده و محبوبیت را میان مریدان خود، گدایی میکند. محقق نه جذبه علمی، نه جذبه فکری، نه جذبه شخصیتی و نه جذبه اخلاقی دارد. آنچه او دارد پول است و سرمایه که بر اساس شانس تاریخی به او تعلقگرفته است.!»