تیم تقلبسالار؛ به امید تقلب بسیار!

اشرف غنی با کارنامه پنجسالهاش که وضعیت ناگوار و فاجعهبار کنونی برآیند برنامهها، طرحها و پلانهای حکومتی و ظرفیت مدیریتی اوست دوباره خود را کاندیدای ریاست جمهوری کرد و در میدان کارزار تبلیغات انتخاباتی بهشدت و با پول و امکانات گسترده نسبت به دوره قبلی خود و نسبت به پولدارترین کاندیداهای رقیب! به کمپین و تبلیغات پرداخت. این شخص بریده از ویژگیهای شخصیتی و ضعفها و احیانا قوتهای فردی ازنظر مدیریت دولتی و برنامهریزی عملیاتی و کارنامه پنجساله حکومتی بهشدت ضعیف و ناتوان ظاهر گشته و حرفی برای گفتن نداشته و ندارد. آقای غنی و تیم همراه او هیچ حرفی برای گفتن ندارند جز بهانه اینکه در پنج سال گذشته دست و بالش باز نبوده و شریک قدرت او دکتر عبدالله مانع سر راه تحقق برنامههای آنها بوده است. درحالیکه این ادعا کاملا دروغ و بیاساس است و نقطهضعف عبدالله که باعث شد خیلی از همراهان خود را از دست بدهد همین وادادن میدان به حریف، یعنی اشرف غنی بود.
اشرف غنی در این مدت پنج سال یکهتاز بود و همهاش یکهتازی کرد و شریکان قدرت و حتی همراهانی که او را به قدرت رسانده بودند نیز از صحنه قدرت و تصمیمگیری دور کرد و حتی باند و دولتی در درون دولت برای خود به وجود آورد و به هیچ مطالبه اجتماعی که از طرف غیر پشتونها طرح شد جواب مثبت نداد و به شکل مستبدترین حاکم قرونوسطایی عمل کرد. لذا اشرف غنی کارنامه قابل دفاع و قابل ارایه در انظار عمومی ندارد. او در میان جامعه پشتون یک آدم تجرید شده و بیپشتوانه است. عصبیت پشتونی نیز به درد غنی نخورد و به پشتیبانی وی نیامد؛ برای اینکه اولا اکثر کاندیدا پشتون تباراند؛ دوما جامعه پشتون سنتیترین جامعه است، مردم پشتون گلبدین حکمتیار و یا سایر کاندیدای پشتون را رها کرده و به اشرف غنی که حتی نماز خود را بلد نیست و خانمش هم مسیحی و فرزندانش حتی مسلمان نیستند هرگز رای نمیدهند. اشرف غنی و طرفداران دولتی او این نکتهها را خوب میدانستند، لذا برای تداوم قدرت چارهای جز فکر تقلب دوباره نداشتند و تیم دولتساز درصحنه به امید حمایت مردم نه، بل به امید تقلب گسترده دیگر پا به معرکه رقابت گذاشته بودند تا با تقلب گوسفندی دیگر به خودکامگی و استبداد اشرف غنی تداوم بخشند.
چنانچه از قراین و شواهد و کنش و واکنش تیم دولتساز پیداست آنها از تمام توان و سازوکارهای در اختیار داشته خویش استفاده کرده و میکنند که (بازهم علیرغم حساسیت مردم و تیمهای رقیب و نظارت ناظران از ظرفیتها و امکانات و فرصتها و قدرتی که در اختیار دارند) تا تقلب گوسفندی را به شکل و شمایل دیگری سازمان دهند و از طریق جعل رای و فریب افکار عمومی به آرای پاک مردم دستبرد و قدرت انحصاری را با منش عبدالرحمانی و روش استبدادی برای خود حفظ نمایند. اشرف غنی از اول برای رقابت سالم و جوانمردانه پا به میدان بازی نگذاشته بود. زیرا او هرقدر که نافهم و گول خورده تشریف داشته باشد و چاپلوسان دربار و جیرهخواران جیب سالار او را اغوا و وسوسه کرده باشند که او (غنی) در میان مردم جای پا دارد و مردم به او رای خواهند داد؛ اما بهقولمعروف: «دیوانه باز در دل خود هوشیار است». او میدانست که در طول این پنج سال چه گندهای زده و چه ظلمها و اجحافهای کرده و چه تبعیضهای روا داشته و ناامنیها را به اوج رسانده و صدای رسای فقر و فلاکت گوش آسمان را کر کرده و بیداد میکند. فساد اداری و انحطاط اخلاقی (سو استفاده جنسی) ستونهای ارگ را به لرزه و فغان آورده است. اینها را که نمیشود از چشمان مردم پنهان نمود و مردم مدام با این مسایل و واقعیتهای تلخ و ناگوار دستوپنجه نرم کرده و زیست کرده و برآیند حاکمیت و ابتکارات و برنامههای او را با گوشت و پوستواستخوان خویش لمس کرده و میکنند. اگر خود را فریب بدهیم و تیم تقلبسالار عدهی زور پرست را با خود همراه و عدهی زرپرست را با پول بخرند اما شعور مردم را که نمیشود کور کرد و وجدانهای بیدار را که نمیشود خرید و واقعیتهای موجود را که نمیشود توجیه و کتمان کرد.
بر همین اساس تیم دولتساز هیچ امیدی برای رای دادن مردم به آنها نداشتند؛ چون میزان نارضایتی مردم را میدیدند و شکوه مردم و آه و نالههایشان را میشنیدند. اما آنچه این تیم را انگیزه و امید میداد تا درصحنه رقابت دوباره ظاهر شوند چیزی جز آن فاکتورهای یادشده و همچنین امید بستن به تقلب سازمانیافته و جعل آرای گسترده، نبوده است. تیم تقلبسالار از طریق فیسبوکهای چلونگی و رسانههای اجیرشده خویش پیش از برگزاری انتخابات بدون هیچگونه نظرسنجی علمی، تبلیغ میکردند که این تیم برنده است! دلیل این اقدام آنها برای این بود که ازنظر روانی افکار عمومی برای پذیرش تقلب سازمانیافته و گستردهای آنها که بناست صورت گیرد آماده نماید. اصرار تیم تقلبسالار بر شمرده شدن و ترتیب اثر بر آرای غیر بایومتریک هم نشانه آشکاری از حمایت از تقلبهای است که این تیم انجام دادهاند. اشرف غنی و دار و دستهاش بر اساس اسنادی موجود خیلی پیش از برگزاری انتخابات تذکرههای تقلبی را استیکر زده و برای تقلب آماده کرده بودند اما علیرغم آن اصرار دارند که آرای غیر بایومتریک مناطقی ناامن پشتون نشین و تحت سلطه طالبان که برخی جاها بیشتر از تعداد نفوس آن منطقه به صندوقها رای ریخته شده نیز جزو آرای صحیح بهحساب آورده شوند و در سبد پر تقلب آنها ریخته شوند.
اشرف غنی و تیم تابوتساز وی در این روزها و شبها خود را به آبوآتش میزنند که حتی از طریق هک کردن سِروِر کمسیون مستقل انتخابات به هدف خود دست یابند اما دیده شود که بازیگران خارجی چه تصمیم میگیرند و عبدالله عبدالله که در دوره قبل میگفت اگر قطعه قطعه هم شود در برابر تقلب اشرف غنی ایستاد میشود اما دیدیم که نهتنها ایستاد نشد که میدان را برای یک عنوان تشریفاتی رها کرد و به خودکامگی و استبداد غنی مشروعیت بخشید و هیچگاه از خواستها و مطالبات کسانی که به او رای داده بودند حمایت نکرد و مردم را فراموش کرد. دیده شود که این بار چه خواهد کرد. امروز بنا بود که نتیجه اولیه انتخابات را کمسیون انتخابات اعلان کند اما با عذرخواهی از مردم به فرصتهای بعد موکول کرد. در این مدت بیست روزه چه بلای بر سر آرای مردم آورده شده و در مدتی باقی مانده اعلان نتیجه انتخابات، تیم تقلب پیشه چه تدابیر و ترفندهای به خرج داده و خواهند داد در اعلان نتیجه انتخابات از سوی کمسیون در چند روز آینده معلوم خواهد شد.