پشت پرده بحران حقوق بشری در افغانستان پاکستان است!
خبرگزاری بینالمللی آسیا: ۸ مارچ؛ ۲۰۲۲
خبرگزاری بینالمللی آسیا؛ ژینوا، سوییس؛ سازمان اندیشکدهی اروپا روز سهشنبه در هشتم ماه مارچ در سازمان ملل متحد گفت: «نقض حقوق بشری در افغانستان تحت حاکمیت گروه طالبان زاییدهی افکار همسایهی آن پاکستان است که از طریق حمایتهای ثابت و روشهای خشونتآمیز خود نقش کلیدی در شکل دادن به ایدیولوژیهای رادیکالیزمسازی طالبان در حوزهها و مدرسههای دینی و مذهبی و در مورد سرنوشت این گروه تروریستی ایفا کرده است».
خانم یوانا باراکووا، تحلیلگر ارشد تحقیقاتی بنیاد مطالعات اروپا در امور آسیای جنوبی و یاEFSAS در مصاحبهی مجازی خود در جریان چهل و نهمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: «در میان بحثها و گمانهزنیها در مورد اینکه آیا نظام جدید طالبانی در افغانستان نسبت به آخرین دورهی مخربی خود که بر افغانستان حکومت میکرد معتدلتر و عادلتر خواهد بود یا خیر. بنابراین؛ «نقشی که پاکستان در شکل دادن به افکار رادیکالیزمسازی طالبان در حوزهها و مدرسههای دینی و مذهبی و در مورد سرنوشت این گروه تروریستی ایفا کرده است مانند پهن کردن فرش سرخ هویدا است».
وی افزود: «درحالیکه سایهی تاریک رژیم بیرحم و وحشی طالبان همراه با بحران انسانی تبعاتی آن بر سر مردم افغانستان آمده است. بنابراین؛ خواهشمندم که سازمان ملل متحد بهتر است لحظهای را وقت بگذارد و تصور کند که اگر پاکستان گروه طالبان را سرمست، وحشی، مسلح و شناور نگه نمیداشت، افغانستان به چنین وضعیتی گرفتار نمیشد».
خانم یوانا بسیار به زبان سادهی بیان داشت: «بدون پاکستان، هیچ طالبانی وجود نخواهد داشت. بااینحال؛ پاکستان تمام کارهایی را که برای حمایت، ضمانت و پشتیبانی از تروریسم انجام داده تنها به این دلیل انجام داده است که ممکن است اجازه انجام این کار را داشته باشد».
«اگر تروریستهایی خونخوار و شروری که اسلحه به دست میگیرند آنها کسانی است که توسط سازمانهای خاص برای کشتن و کشته شدن بهکارگماشته میشوند. مطمینا آنها کسانی نیستند که مفید باشند آنان آنچنان هم نمیتوانند که مخرب و آسیبرسان باشند.
خانم یوانا گفت «این چیزی است که گروه طالبان باید در دو دهه گذشته به رسمیت شناخته میشد نه امروز، با چنین عملکردها مشکل بزرگتر از طالبان بانیخیّر این گروه پاکستان است. اما این کار هرگز عملی نشد که نشد». درنتیجه؛ این تحلیلگر پژوهشی گفت: «زمان آن فرا رسیده است که کشورهای حامی تروریسم، بهویژه کشورهای عضو آن بایستی با عواقبی محسوس و تنبیهی مواجه شوند و آنها بهعنوان دولتهای حامی تروریسم به دنیا معرفی شوند».
Copyright © 2015 طرح نو. All rights reserved.